Padeltas

Als je beschikt over je eigen padel uitrusting, is het fijn als je dit allemaal op één plek kan opbergen. PadelDirect biedt een ruime keuze aan padeltassen van de hoogste kwaliteit, waar je gemakkelijk je padel uitrusting in kwijt kan. Daarnaast beschermt een padeltas je padelracket tijdens het transport. Er zijn verschillende soorten padeltassen op de markt, dus het is belangrijk om te weten welke je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Met tassen van verschillende grote merken als adidas, Dunlop en Wilson vind je altijd iets wat aan je wensen voldoet. Wilson heeft zelf speciale junior tassen!

Waarom een padeltas kopen?

Tijdens het spelen van een potje padel heb je naast je padelracket meestal ook nog een paar padelballen en een bidon bij je. Ook zit je vaak nog met een vest en trainingsbroek die je na het inspelen ergens kwijt wilt. De ideale oplossing hiervoor is een padeltas. Hierin kan je gemakkelijk al je spullen kwijt en heb je meestal speciale vakken om je uitrusting te kunnen ordenen. Zo heb je speciale zijvakken voor je ballen en bidon en een hoofdcompartiment voor je racket en eventuele kleding. Er zijn een hoop padeltassen op de markt te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Naast dat het hebben van een goede padeltas erg praktisch is, biedt het je racket ook de juiste bescherming. De meeste padeltassen beschikken namelijk over een thermische isolatie. Doordat je het padelracket altijd opbergt in een tas, bescherm je deze tegen beschadigingen, hoge/lage temperaturen en vocht. Hierdoor gaat je padelracket langer mee!

Dames en Heren padeltassen

Grote verschillen in dames en heren padeltassen zijn er niet. Er zijn daarom geen tassen gemaakt speciaal voor dames of heren. Wel kan het design van een tas een doorslaggevende rol spelen bij het maken van een keuze. Zo kan het ene design wat stoerder zijn dan het andere. Daarom zijn padeltassen vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Naast het designs van een padeltas is er vaak ook nog een verschil in grootte. Daar lees je hieronder meer over.

Type padel tassen

Padel tassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je padel tassen voor meerdere rackets en tassen voor maar 1 racket. Dat ligt vaak aan het aantal vakken dat een padeltas heeft. Zo heb je padeltassen met 1 vak en tassen met 2 of 3 vakken. Naast het aantal vakken heb je nog de keuze uit een backpack, racketbag, dufflebag en travelbag. Met een racketbag heb je vaak ruime vakken, kan je meerdere rackets kwijt en kan je gemakkelijk in de hand of over de schouder dragen. Een backpack draag je daarentegen eenvoudig op je rug en heb je ook voldoende ruimte voor je padelracket, ballen en je accessoires. De dufflebag en de travelbag zijn meer geschikt als je op reis gaat of een grotere hoeveelheid kleding mee neemt. Ook heb je padel tassen die je zowel op je rug als in je hand kan dragen. Er is dus enorme keuze aan verschillende soorten padel tassen.

Padel Rackethoes

Een padel rackethoes is iets anders dan een padeltas. Een rackethoes is alleen voor je racket en hier past verder niets anders bij. Heb je dus ook ook nog een flesje water en een paar padelballen bij je, dan heb je een probleem. Een rackethoes is echt alleen ter bescherming van je padelracket. Wil je dus ook je bidon, padelballen en je kleding kwijt kunnen, dan zal je toch echt op zoek moeten gaan naar een mooie padeltas!