Babolat Padel racket

Of je nu net begint of een ervaren padelspeler bent, een Babolat padel racket is altijd de juiste keuze! Het Franse merk Babolat is in 1875 begonnen met het produceren van tennisrackets en snaren en werd steeds groter en populairder in de tenniswereld. Van origine is het een tennismerk, maar gelukkig besloten ze in 2000 zich ook te gaan richten op de sport padel. Inmiddels zijn Babolat padel rackets ook onder de padellers een bekend fenomeen. Babolat kenmerkt zich door zijn kwaliteit en design tegen scherpe prijzen. Ben jij op zoek naar een Babolat padel racket? Bij PadelDirect heb je een ruime keuze aan Babolat padel rackets voor verschillende niveaus.

Babolat Padel racket kopen

Wanneer je een nieuw padelracket gaat aanschaffen is er vaak een ruime keuze aan padelrackets. Dit maakt het wat lastig om een keuze te maken. Ook Babolat heeft voor iedere type speler een speciaal padel rackets ontwerp. Nu is het alleen nog uitzoeken welk racket het beste bij je past. Hiervoor dien je rekening te houden met een aantal aspecten. Het grootste verschil zit hem vaak in het gewicht, de vorm en het oppervlak van je racket . Vooral de vorm van het blad heeft veel impact op je spel. Babolat beschikt over 4 verschillende racket vormen. Naast de verschillende vormen heeft Babolat ook nog speciale kinder padelrackets en dames Rackets. De Babolat rackets voor dames zijn wat lichter en kunnen daarmee blessures voorkomen. Welke racket het beste bij je past lees je hieronder.

Het beste Babolat padel racket

Het beste padel racket van Babolat koop je makkelijk en snel bij PadelDirect. Babolat heeft diverse modellen padel rackets, waardoor er voor iedere speler wel wat bij zit. Welk racket het beste voor jou geschikt is, ligt dus aan je speelstijl. Zoals hierboven al benoemd heeft Babolat 4 verschillende racket vormen, namelijk: rond, druppel, diamant en hybride. Omdat de sweet spot bij ronde rackets iets groter is en in het midden van het racket ligt, is het racket het meest geschikt voor beginners. De ronde vorm zorgt voor meer controle en comfort. Een diamant vormig racket is daarentegen het meest geschikt voor de gevorderde padel spelers. Een stukje wendbaarheid en controle wordt hier ingeruild voor power. Ideaal voor de perfecte smash. Tussen deze twee racketvormen in zit de druppelvorm. Dit type racket is geschikt voor spelers die zo af en toe een potje padel spelen, maar geen specifieke voorkeur hebben voor bepaalde racketeigenschappen. Altijd een goede keuze dus! Tot slot heb je nog het hybride padel racket. Dit is een combinatie tussen de druppel en de diamant. De perfecte mix voor kracht en comfort.

Babolat padel racket Viper, Veron en Vertuo

Populaire Babolat padel racket lijnen zijn de Babolat padel racket Viper, Veron en de Vertuo. Ontworpen door Babolat voor de verschillende type aanvallende spelers. Deze zijn weer onderverdeeld in 3 verschillende vormen, namelijk de Air, Technical en de Counter. Voor iedere aanvaller een speciaal type racket.

Babolat padel racket beginner

Begin je net met het spelen van padel en ben je op zoek naar een Babolat padel racket? Dan is een Babolat padel racket in een ronde vorm het meest geschikt voor je. Met dit type racket ben je zeer wendbaar en heb je veel controle. De sweetspot bij dit racket ligt namelijk in het midden van het blad en is iets groter. Ronde padelrackets wegen meestal tussen de 360 en 370 gram.

Twijfel je? Neem contact op voor deskundig advies

Heb je een Babolat padel racket op het oog, alleen weet je niet helemaal zeker of deze past bij jouw speelstijl? Neem dan gerust contact met ons op! Onze racketspecialisten helpen je graag verder!