Padel racket

Op zoek naar een padel racket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het juiste padel racket vind je eenvoudig en snel bij PadelDirect. Of je nu een beginnend padelspeler bent of al jaren lange ervaring hebt. Bij PadelDirect hebben we een zeer groot assortiment padel rackets, tegen scherpe prijzen. De vraag naar padelrackets is op het moment erg hoog. Veel mensen beginnen het spelletje net te ontdekken en schaffen een eigen padel racket aan. Het uitkiezen van een padel racket brengt echter vaak een aantal vragen met zich mee. Klinken vragen als: Wat is een goed padel racket? Welk merk is het beste? Welke vorm is geschikt voor mij? Maakt het gewicht nog uit? En wat kost een padel racket? je bekend in de oren? Lees dan onderstaande tekst even goed door. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar het perfecte padel racket!

Padel racket kopen

De keuze aan padel rackets is online enorm uitgebreid. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen wij je graag bij deze zoektocht. Een logische eerste stap is om te bepalen of je op zoek bent naar een padel racket junior of een padel racket voor volwassenen. Een padel racket voor kinderen is vaak kleiner van maat en lichter van gewicht. De volgende stap bij het kiezen van een padel racket is de vorm van het racket. De meeste merken bieden padel rackets in 4 verschillende vormen aan. Zo heb je rond, druppel, diamant en hybride. De vorm van het racket zegt veel over de speeleigenschappen van een racket. Zo bepaalt het waar de sweetspot en het balans punt ligt. Ronde rackets zijn vooral geschikt voor beginnende spelers. Druppelvormige rackets voor de al wat gevorderde en diamant en hybride voor de ervaren spelers en profs. Als laatste kan je nog kiezen uit verschillende gewichten, materialen en toppings. Hoe zwaarder een racket is, des te meer power je uit je slagen kan halen. Een lichter racket is daarentegen wendbaarder en daarbij is de kans op blessures kleiner. Voor de gevorderde spelers is materiaal en het type oppervlak van het blad vaak nog een belangrijk onderdeel. Het gaat hierbij dan ook om de wat duurdere rackets. Deze rackets zijn kwalitatief een stuk beter, bevatten technische snufjes en zijn duurzamer. Met een ruw oppervlakte kan je maximaal spin effect meegeven aan de bal.

Op onze padel racket adviespagina lees je nog veel meer over de verschillende vormen, balans punten en materialen van padel rackets. We helpen je daar graag verder bij het maken van de juiste keuze!

Wat is het beste padel racket?

Welk padel racket het beste padel racket is, ligt aan je niveau en je wensen en behoeften. Voor een beginnende speler is vaak een rond racket het beste advies, terwijl een ervaren padeller betere resultaten behaalt met een druppel of diamant vormig racket met een ruw oppervlak. Als je inmiddels de keuze hebt kunnen maken tussen de verschillende vormen padel rackets, blijft er nog steeds een ruime keuze aan rackets over. Er is vaak nog keuze in verschillende merken en prijsklassen. Zo zijn er de populaire padelmerken, maar vind je ook padel rackets van bekende tennismerken en padel rackets van grote sportmerken terug in ons assortiment. In landen als Spanje, waar padel enorm populair is, zijn Siux padel racket, Dropshot padel rackets, StarVie padel rackets en Bullpadel rackets erg in trek. Naast deze populaire padel merken zijn ook grote betrouwbare tennismerken zoals, Babolat padel rackets, Dunlop padel rackets, HEAD padel rackets en Wilson padel rackets terug te vinden in ons assortiment.

Wat kost een padel racket?

De prijzen van padel rackets liggen erg uiteen. Dit heeft te maken met de verschillende vormen, materialen en technologieën die worden toegepast. Ronde rackets zijn over het algemeen het goedkoopste. Een rond padel racket voor volwassenen koop je al vanaf €48,95. Het duurste padel racket in een ronde vorm is €409,95. Een druppel vorming racket koop je bij ons tussen de €54 en €350 en een diamant vorm tussen de €64 en €380. Hybride rackets koop je tussen de €60 en €375 euro. Voor ieder type racket heb je dus wel een goedkope en een duurdere versie. Hoe duurder het racket, hoe beter het materiaal gebruik en de duurzaamheid is.

Padel racket materiaal

Het grote verschil in kosten zit hem vaak in de materialen en technologieën die worden toegepast. Het frame van een padel racket bestaat meestal uit een combinatie van glasvezel en koolstof. Wanneer je voor een duurder racket gaat, wordt de keuze in materiaal gebruik ook steeds duurder en beter. Bij duurdere rackets is het frame vaak van carbon of grafiet gemaakt. Dit is steviger dan glasvezel. Hoe duurder en beter het racket is, des te meer carbon het frame bevat.

De kern van een padel racket is meestal gemaakt van Eva foam materiaal. Foam is een soort vervanger voor rubber. Door harde objecten kan het makkelijk beschadigen. Dit foam wordt in bijna alle rackets gebruikt. Het is zeer geschikt in het absorberen van schokken. De dichtheid van het foam kan per merk en racket verschillen. De dichtheid van het racket zegt veel over de power. Hoe compacter het foam, hoe meer power je uit je slag kan halen. Om de kern van het racket zit meestal nog een laag glasvezel of carbon, voor de stevigheid. Ook hier geldt weer, hoe meer carbon, hoe beter en duurzamer het racket.

Hoe lang gaat een padel racket mee?

Hoe lang een padel racket mee gaat hangt er natuurlijk vanaf hoe je er mee om gaat. Zoals hierboven al eerder vermeld, maakt het materiaal gebruik ook een groot verschil. Carbon is tenslotte veel duurzamer dan een racket gemaakt van glasvezel. Speel je recreatief, zo'n 1 á 2 keer in de week, dan moet een padel racket volgens de kenners zonder problemen minstens 2 jaar mee gaan. Je racket tegen het glas of de grond gooien, zal niet heel bevorderlijk zijn voor de levensduur. Wees dus altijd zuinig op je materiaal. Daarnaast maak het ook nog uit hoe je een racket opbergt. Laat je deze in de zomer in een snik hete auto liggen, dan zal dit een groot effect kunnen hebben op je racket. Berg je padel racket daarom altijd goed op in een daarvoor bestemde tas! Deze beschermt je racket tegen beschadigingen, vocht en hoge en lage temperaturen.

Padel racket beginner

Net als heel veel andere Nederlands, net begonnen met het spelen van padel? Geen zorgen. Wij helpen je graag een handje bij het uitkiezen van een racket dat geschikt is voor beginners. Allereerst raden we het je aan om een racket uit te zoeken die niet al te zwaar is. Zo voorkom je blessures en is het racket beter wendbaar. Met een lichter racket haal je wel minder power uit je slagen, maar heb je wel weer meer controle over je slagen. Je slaat de bal immers minder snel uit! Naast een licht racket raden we je aan om rond racket uit te kiezen. Ronde rackets zijn geschikt voor beginnende padellers, omdat de sweetspot in het midden ligt en het balanspunt laag is. De kans dat je de bal raakt is groter en door het lage balanspunt heb je meer comfort!

Padel rackets online kopen of in de winkel?

Heb je een padel racket op het oog maar weet je niet helemaal zeker of deze geschikt is voor jou? Neem dan gerust even contact op met een van onze racketspecialisten. Zij helpen je graag verder. Wil je een racket testen? Dat kan ook! Neem in dat geval ook even contact op met onze klantenservice. Wil je een racket toch liever even in het echt zien, dan kan je natuurlijk ook altijd een van onze 3 winkels bezoeken.