Padel ballen

Op zoek naar padel ballen? Dan ben je bij PadelDirect aan het juiste adres. Bij het spelen van een potje padel heb je naast een padelracket natuurlijk ook een set padelballen nodig. Padel wordt gespeeld met speciale padelballen. Bij PadelDirect hebben we een groot assortiment aan padelballen. Van losse tinnen tot dozen met grotere aantallen. Padelballen van grote merken als Wilson, HEAD, Dunlop en Bullpadel vind je terug in ons grote assortiment padel ballen. Het soort padelbal kan invloed hebben op je spel. Lees hieronder meer over de verschillende soorten padelballen.

Wat is het verschil tussen een padel bal en een tennis bal?

Een veel voorkomende vraag is of padel ballen en tennis ballen niet hetzelfde zijn. Ze lijken veel op elkaar, maar toch zijn er daadwerkelijk een aantal verschillen. Een padelbal is namelijk iets kleiner en heeft daardoor minder druk. Doordat een padelbal minder druk heeft stuitert deze minder hard dan een tennisbal met een hogere druk. Als je dus gaat padellen met tennisballen zal je dit direct merken doordat het een te snelle bal is.

Welke Padel ballen kopen?

Een padelbal bestaat uit 3 verschillende onderdelen. De druk van de padelbal, de rubbere kern en het vilt. De kern van een padelbal bestaat altijd uit rubber. De dikte van dit rubber bepaalt mede de grootte en het gewicht van de padelbal en of deze dus snel of langzaam stuitert. Daarnaast kan je bij padelballen kiezen tussen ballen gevuld met stikstof of gas en kan je nog de keuze maken uit padel ballen die wel of niet onder druk staan. Padelballen die niet onder druk staan gaan langer mee en zijn gemaakt van dikker rubber. Het nadeel hiervan is dat de ballen na verloop van tijd wel veranderen qua vorm als er veel mee wordt gespeeld. Tot slot heb je dus nog het vilt. Het vilt kan bestaan uit (natuurlijk) wol of synthetische vezels.

Beste padel bal

Zoals hierboven al wordt benoemd, kan een padelbal op meerdere vlakken verschillen. Door de verschillende soorten en maten padel ballen kunnen de eigenschappen tussen padel ballen erg variëren. Welke padel ballen het beste bij je passen hangt af van je niveau en waar je van houdt. Sommige hebben voorkeur voor wat langzamere ballen en de ander juist weer voor een snelle bal. Naast je niveau kan ook de ondergrond van de padelbaan en het weer een belangrijke rol spelen bij je zoektocht naar de perfecte padelbal. Speel je buiten en is er een hoge luchtvochtigheid, dan kan je beter spelen met een snellere bal. Speel je buiten en is het een warm klimaat, dan zal de bal sneller spelen waardoor je juist weer beter voor een wat langzamere padelbal kan gaan.

Hoe lang speel je met padel ballen?

Net als tennisballen verliezen ook padelballen na verloop van tijd hun druk. Hierdoor zal de prestatie van een padelbal achteruit gaan. Hoe langer en vaker je de ballen gebruikt, hoe sneller ze hun druk verliezen. Wat in de eerste week nog een snelle bal was, kan na 3 weken of 3 potjes al een trage bal zijn geworden. Tijdens wedstrijden worden daarom altijd nieuwe padelballen gebruikt.

Wat kosten padel ballen?

Padelballen in blik zijn al verkrijgbaar vanaf €4,95. Voor dit bedrag speel je met kwalitatief goede ballen van grote merken als Babolat, Wilson, Bullpadel en Dunlop. In een blik vanaf €4,95 zitten vaak 3 padelballen. Een blik met 4 ballen kan je meestal kopen vanaf €5,95. Ben je op zoek naar een groter aantal padelballen voor een scherpe prijs? Wij verkopen ook padelballen per doos. Daar hieronder meer over!

Padel ballen per doos

Grote aantallen padelballen nodig als vereniging, trainer of particulier? Bij PadelDirect bieden we verschillende merken padelballen aan in dozen van 24x3st of 18x4st. Padel ballen in doos zijn vaak voordelig geprijsd en snel verkrijgbaar.